Waarom een houten omheining?

Tegenwoordig zijn er eindeloos veel opties wat betreft de keuze in omheiningen. Denk aan een omheining van stroomlint, stroomdraad, metalenbuizen en natuurlijk de vertrouwde houten omheining. Wij kunnen begrijpen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet en wij adviseren daar graag in om de keuze makkelijker te maken. Dat onze voorkeur, als specialist in houten omheining, uit gaat naar hout is misschien wel te verwachten. Maar wij hebben hiervoor ook hele goede redenen voor die ook jou zouden moeten overtuigen om te kiezen voor een houten omheining.

Splinter vrij
Onze voornaamste reden om te kiezen voor een houten omheining is toch wel de veiligheid die het biedt. Ten opzichte van een omheining van stroomdraad of stroomlint, is een houten omheining vele malen sterker en betrouwbaarder. Vooral in het zomerseizoen, waar paarden veel op de wei staan of bij jonge paarden in de opfok, moet er een betrouwbare omheining zijn die niet snel kapot gaat op het moment dat de paarden er tegenaan zouden stoten. Mochten de paarden het zo bont maken dat zij onze houten omheiningen breken, dan is ons materiaal zo bewerkt dat het hout niet zal splinteren. Op deze manier is de kans op ernstige verwondingen een stuk kleiner.

Duurzaamheid
Maar buiten dat iedereen natuurlijk een veilige omheining wil hebben, is het natuurlijk extra fijn als deze omheining ook nog lang mee gaat. Na meerdere manieren te testen maken wij bij Veld Omheiningen gebruik van twee methodes die de levensduur van onze omheiningen preventief verlengt. Bij de methode Creosoteren wordt het hout onder vacuüm en hoge druk geïmpregneerd met het milieuvriendelijke product creosotolie. Het hout krijgt hiervan een donkerdere kleur en is beter beschermd tegen weer, wind en grondwater. Bij onze andere methode Ultrafix. Ook deze milieuvriendelijke methode beschermt het hout tegen weer, wind en is waterafstotend. Daarbij werkt het, in geval van een brand, 30 minuten brandvertragend. Door één van deze methodes toe te passen, geven wij onze omheiningen een levensduur tot wel 20-25jaar.

Fantastische uitstraling
Dat de houten omheiningen van Veldomheining veilig en duurzaam zijn is natuurlijk perfect, maar eerlijk is eerlijk het oog wil ook wat. Een mooi geplaatste houten omheining geeft al snel een luxe uitstraling aan de wei, paddock, rijbaan of elk ander omheind gebied. Wij kunnen zo nog wel even doorgaan met alle voordelen van een houten omheining, maar iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur. Al kan het bijna niet anders dan dat je toch stiekem geïnteresseerd bent in de mogelijkheden van een houten.

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn Veld Omheiningen? Bekijk hier ons assortiment of neem gelijk contact met ons op!