Verduurzaming: wat is dat precies?

Verduurzaming en duurzaamheid zijn de laatste tijd steeds belangrijker aan het worden. Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat, als wij een goede leefomgeving willen creëren er serieuze veranderingen moeten worden doorgevoerd. Bij Veld Omheining stimuleren wij mensen graag om over verduurzaming na te denken. Maar regelmatig merken wij dat niet bij iedereen even duidelijk is wat verduurzaming precies betekent. Wij leggen jou uit wat verduurzaming precies is en wat wij doen om duurzame producten te produceren.

Verduurzaming
Het verduurzamen is kort uitgelegd het tegengaan van bederf van een product door middel van het te conserveren. Doordat een product geconserveerd wordt, wordt het beschermd tegen micro-organisme die ervoor zorgen dat een product sneller bederft. Een zeer bekend micro-organisme is schimmel. Op het moment dat een product geconserveerd is, zullen de micro-organisme bijna tot geen kans hebben om zich te ontwikkelen waardoor de levensduur van het product zal toenemen. Door de lange levensduur zal het product minder vaak vervangen moeten worden en wordt het daardoor minder vaak geproduceerd. Juist de lagere productie zorgt ervoor dat er minder co2 uitstoot is wat weer positief is voor het milieu.

Hout
Vooral in de bouw wordt tegenwoordig ook steeds meer gewerkt met duurzame producten. Er wordt geprobeerd om te zorgen dat de materialen die gebruikt worden, zo lang mogelijk mee gaan. Een veel gebruikt product dat zeer geschikt is voor verduurzaming is ons favoriete product, hout. Wanneer hout op de juiste manier wordt behandeld is dit een ideaal en duurzaam product om te gebruiken. Door de hoeveelheid verschillende soorten hout zijn er dan ook veel verschillende soorten manieren om het hout te verduurzamen waardoor de levensduur enorm kan toenemen. Buiten dat het fijn is dat een product lang mee gaat is het ook een heel belangrijk voordeel dat er veel minder hout geproduceerd hoeft te worden.

Veld Omheiningen
Bij Veld Omheiningen leveren wij ook graag kwaliteit en willen wij dat onze producten een lange levensduur hebben. Om een langere levensduur te realiseren maken wij gebruik van twee milieuvriendelijke behandelmethodes, Creosoteren en Ultrafix. Creosoteren wordt voornamelijk bij hout gebruikt dat van nature niet voldoende weerstand heeft tegen weer, wind, en grondwater. Het Ultrafix wordt op wat sterker hout gebruikt. Beide methodes zorgen voor een enorme verlenging van de levensduur van het hout, beschermen tegen het Nederlandse milieu en zijn ook dier-, mens- en milieuvriendelijk, wel zo belangrijk.

Meer informatie lezen over onze verduurzaming methodes? Wij leggen het hier uitgebreid uit!